Eurocable uložio 9 milijuna kuna u proizvodnju bakrene žice u Jakovlju

Bez autora
Oct 10 2011

Eurocable Group, jedan od vodećih proizvođača električnih vodova i kabela u srednjoj i jugoistočnoj Europi, investirao je oko 9 milijuna kuna u novu proizvodnju bakrene žice u tvornici u Jakovlju. Iz kompanije poručuju kako su prvi u regiji i jedni od rijetkih u Europi koji su počeli proizvoditi žicu za vlastite potrebe. Eurocable time postiže veću kontrolu kvalitete proizvoda, sniženje troškova poslovanja te bolje upravljanje porijeklom robe i proizvodnje. Bakrena žica je dosad, kao osnovna sirovina u proizvodnji kabela, nabavljana od međunarodnih dobavljača. Umjesto od dobavljača, Eurocable će odsad sam proizvoditi ovu žicu promjera 8 mm koja je inače predstavljala do 80 posto ukupnog troška sirovina konačnog proizvoda. Sirovinu za žicu, bakrenu katodu kao burzovnu robu, tvrtka nabavlja putem kompanija koje su članice Londonske burze metala te je prerađuje u tvornici u Jakovlju. Proizvodnja će se biti zasada isključivo na vlastite potrebe. Ulaganje u proizvodnju bakrene žice ulaganje je u najvišu kvalitetu finalnog proizvoda i ponude moderne i konkurentne usluge na tržištima središnje i istočne Europe.

Eurocable uložio 9 milijuna kuna u proizvodnju bakrene žice u JakovljuEurocable Group, jedan od vodećih proizvođača električnih vodova i kabela u srednjoj i jugoistočnoj Europi, investirao je oko 9 milijuna kuna u novu proizvodnju bakrene žice u tvornici u Jakovlju.

Iz kompanije poručuju kako su prvi u regiji i jedni od rijetkih u Europi koji su počeli proizvoditi žicu za vlastite potrebe. Eurocable time postiže veću kontrolu kvalitete proizvoda, sniženje troškova poslovanja te bolje upravljanje porijeklom robe i proizvodnje. Bakrena žica je dosad, kao osnovna sirovina u proizvodnji kabela, nabavljana od međunarodnih dobavljača. Umjesto od dobavljača, Eurocable će odsad sam proizvoditi ovu žicu promjera 8 mm koja je inače predstavljala do 80 posto ukupnog troška sirovina konačnog proizvoda. Sirovinu za žicu, bakrenu katodu kao burzovnu robu, tvrtka nabavlja putem kompanija koje su članice Londonske burze metala te je prerađuje u tvornici u Jakovlju. Proizvodnja će se biti zasada isključivo na vlastite potrebe.

''Naše ulaganje u proizvodnju bakrene žice ulaganje je u najvišu kvalitetu finalnog proizvoda i ponude moderne i konkurentne usluge na tržištima središnje i istočne Europe'', pojasnio je predsjednik uprave Eurocable Group, Dražen Matiegka.

''Eurocable Group kontrolira cjelokupan proces proizvodnje kabela, što nam omogućuje ekonomičnije poslovanje, izravan pristup ponudi i potražnji na međunarodnom tržištu bakra, kontrolu sustava proizvodnje, jačanje tehnološke inovativnosti te kontrolirano porijeklo robe. Vjerujem kako jedino ovakvom visokom kvalitetom usluge možemo konkurirati na europskom tržištu'', dodao je.

Otkad je otvorena tvornica u Jakovlju u lipnju ove godine, udvostručeni su proizvodni kapaciteti, a ukupan prihod bit će u 2011. veći od milijarde kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik